dimecres, 2 de març del 2011

Feng-shui per al menjador. (II)

Continuem parlant del Feng-Shui al menjador.
El menjador ha de disposar de suficient intimitat i seguretat. Per això, per exemple, els seients han d'estar "recolzats" en parets sense finestres; si això no fos possible, les finestres han de tenir cortines.
Quan vulguis que algú es senti important, se li ha de donar el cap de taula o al menys una àrea de poder (sector de l'habitació més allunyat de la porta).
Per al sopar, cal retirar les cadires sobrants: com a norma, no han de quedar més de dues cadires buides. És convenient disposar d'una llum directament  a la taula, que il·lumini puntualment el centre de la mateixa. La llum atrau i genera un centre d'atenció que afavoreix la comunicació. La necessitat d'intimitat requereix que existeixi una separació real o virtual del menjador amb altres ambients de la casa.
La forma de la taula es pot interpretar d'acord amb els cinc elements de què sempre hem parlat en feng-shui: 
   -quadrada: correspon a l'element Terra, aporta estabilitat i un estil de vida conservador.
   -rectangular: correspon a l'element Fusta. Estableix jerarquies,ja que hi haurà dues puntes, més importants que la resta. El comensal que s'assegui més lluny de la porta ocupa la posició de més poder i acostuma a ser el membre més infloent de la família.
   -rodona: correspon a l'element Metall. Simbolitza la igualtat i la fraternitat. Tothom hi pot interactuar i conviure al menjar.

D'aquí uns dies, més sobre el Feng-Shui al menjador.

A practicar.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada