divendres, 25 de març del 2011

Feng-shui per a nens (I)

Els nens s'han de moure en un espai que els estimuli i els faci sentir segurs.
-Als nens els encanta saltar damunt el llit. Per tant, a l'hora d'escollir un llit o dissenyar una habitació per als petits de la casa, els llits hauran de ser robusts i amb cantells rodons.
-Als nens els encanta tenir un lloc on pintar i penjar els seus dibuixos: segons el Feng-shui, el cor d'una casa es situa on la família es reuneix diàriament a compartir uns moments. Pot estar ubicat a la cuina, al menjador, en una sala d'estar o play-room. Tots els integrants hi han d'estar representats, i els nens generalment ho fan a través de dibuixos o coses que ells mateixos han fet.
Cal reservar-los un espai on es puguin expressar; una cartellera de suro o un sector de la nevera compleixen perfectament aquest propòsit. La presència d'aquests elements contribueix a una identificació dels nens amb l'espai i a un enfortiment dels llaços familiars.
-Contacte amb la natura: l'habitant d'una ciutat moderna passa, de promig, menys d'una hora diària a la intempèrie. El nostre entorn urbà ens aparta paulatinament del contacte amb la natura, la qual necessitem per a mantenir el nostre equilibri. Els nens, necessiten amb més motiu aquest contacte, que a més els encanta. Per mínim que sigui l'espai disponible a casa, la presència de plantes, de petits animalets o d'una peixera són generadores d'experiències molt valuoses per als nens.
Fer-los participar en tenir cura dels animals o plantes contribueix al desenvolupament d'una consciència ecològica sana.
-Seguretat: utilitza materials sans i naturals en l'habitació dels nens. Evitar aglomerats, pintures i vernissos sintètics; és preferible utilitzar fustes massisses, amb acabats naturals, fibres naturals i pintures a l'aigua. Ventilar diàriament l'habitació per evitar l'acumulació de gasos nocius.
-Finestres: una antiga norma del feng-shui diu que "finestres grans a la casa fan nens indisciplinats". Els nens es distreuen amb facilitat. Cal vigilar, doncs, la posició del lloc on estudien: no han de quedar asseguts davant d'una finestra molt gran o d'esquena a una porta. Cortines i miralls ajuden a corregir aquestes condicions negatives.
-Estudi: l'ideal és que el lloc d'estudi es trobi separat del lloc de joc i descans. Si això no és possible, cal procurar una separació virtual que es pot aconseguir, per exemple, utilitzant un color diferent per a cada racó de treball: un blau cel pot ser perfecte per donar calma i concentració. 
Està demostrat que els nens augmenten el seu rendiment en un entorn amb varietat de colors. Evitar els colors neutres (blanc, gris, negre) i els marrons. Cal disposar de suficient espai per a guardar tot el relacionat amb els estudis un cop finalitzada la tasca.

Amb això ja podem començar a treballar del tema relacionat amb els nens, que és prou interessant i important.

www.marcelvira.com
info@marcelvira.com




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada