dimarts, 13 de setembre del 2011

il·luminació

La llum, tot i que ens permet veure, en ella mateixa és invisible i travessa l’espai sense deixar cap rastre llevat que topi contra alguna cosa com la pols. En aquest moment ens adonem que viatja en línia recta, però immediatament se’ns esvaeix. 
Des de fa més de dos mil anys intentem comprendre-la, però tot i els avenços científics, la llum encara se’ns escapoleix.
El que sabem segur és que distingim dues classes de colors: Els primaris, que són el vermell, el verd i el blau, els quals en combinar-se entre ells donen  com  a  resultat  la  llum  blanca.  La combinació de dos dels colors primaris forma els colors secundaris, que són el cian, el magenta i el groc. Els televisors utilitzen la barreja additiva dels colors primaris per generar els colors que observem directament en la pantalla. En canvi, per percebre el color sobre una superfície opaca hem de fer-ho amb els colors secundaris, que són els que emprem per visualitzar el color en la pàgina d’un llibre impresa: el cian, el magenta i el groc.   
La primera llum...el foc.
Els primers homínids vivien a redós de la llum del sol i de la lluna plena en algunes nits. Però sabien que no eren les úniques fonts de llum. Els llampecs de les tempestes en el cel encapotat i gris resplendien amenaçants i tenien el poder de traslladar aquesta llum a terra en forma de foc. El foc era doncs un fenomen paorós que tant els animals com els mateixos humans  temien i en fugien. Amb  el  control  sobre  el  foc  es  veurien afectades les relacions amb el medi i entre els components dels grups humans.
Però, a més  el  foc  era  llum,  llum  calenta  que  no només escalfava, sinó que els oferia un espai per a la relació i els protegia davant l’atac de determinats animals salvatges. El foc és la primera  font  de  llum  artificial  que  va permetre  allargar  les  hores  del  dia  abans
limitades pel sol i il·luminar l’interior de les coves on abans, com que eren indrets molt foscos, només s’utilitzaven per protegir-se i aixoplugar-se.
...el sentiments  i  l’art  tal vegada sorgeixen sota la protecció i l’escalfor de les flames.

properament anirem parlant mes sobre aquest tema. No deixeu de seguir-nos. 
www.marcelvira.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada