dimecres, 21 de gener del 2015

FRED I ESCALFOR NATURAL



Hem començat el 2015 i també ha començat l'hivern, amb fred i algunes nevades; i també amb les pujades de tarifes en el consum diari. Ara és moment de plantejar-nos com poder mantenir les nostres cases i llocs de treball a una bona temperatura sense patir grans increments econòmics; i una bona manera és utilitzar el combustible de pellet o biomassa, que a més col·laboren amb el medi ambient.

Però per tal d'escollir el millor sistema i la potència correcta cal que ens adrecem a un professional, que ens recomanarà la millor estufa de pelletes o biomassa.
 

El fabricant ha de garantir que l'estufa pot donar cobertura de calor a uns determinats metres quadrats, segons la potència i rendiment de l'equip que escollim (es mesura en kw). Però el que molta gent no coneix és que també cal tenir present les característiques de la casa o espai a escalfar: els aïllaments, les finestres, la distribució...Una estufa escalfarà tota la casa en cas que sigui compacta i la distribució de la calor pugui donar-se naturalment. En cases de gran superfície, i distribució allargada, per exemple, la distribució de l'escalfor serà molt deficient.

En aquest cas, es van dissenyar les estufes de pellet canalitzades, i la calefacció per aigua amb pellets, que es didtribueix a través de radiadors i terra radiant; mitjançant un conducte d'aire canalitzable a cadascuna de les habitacions.

Una altra solució consisteix en posar una estufa de pellet sense canalitzacions i compensar la temperatura de les habitacions de la perifèria amb un sistema de calefacció tradicional; el consum sempre serà inferior.

També cal tenir present si l'estufa és de policombustible o només de pellet; en el cas que sigui policombustible, les dues opcions més utilitzades són:

Pellet: de qualitat constant, però cal tenir present la granulometria, la humitat...Hi ha una àmplia disponibilitat al mercat, i el preu es manté, amb tendència a baixar.

Pinyol d'oliva: la seva qualitat no sempre és constant; depèn del procés d'assecat i triturat que hagi tingut. Les impureses que pugui tenir a vegades poden generar averies o mal funcionament de la caldera o estufa. El preu és una mica inferior al del pellet. 

En general, la caldera sempre gaudirà d'un major rendiment, una major eficiència i per tant un major estalvi.

Un altre factor a tenir present és la combustió, que genera residus (cendres), i per tant cal una atenció per part de l'usuari. En les estufes i calderes de biomassa que funcionen amb neteja automàtica, les cendres són retirades directament des del lloc on es produeix la combustió al calaix de la cendra. 

En les calderes i estufa sense neteja automàtica la neteja cal que la fem periòdicament, netejant el cremador i els tubuladors, amb un raspall i un aspirador de cendres. 


En general les estufes i calderes són silencioses, menys en el moment de l'encesa. Pel que fa a l'olor, no produeixen cap olor perquè són estanques, per seguretat i per tal que funcionin correctament. La sortida de fums sí que pot deixar rastre d'olor a fusta; per la qual cosa és important la longitud sobre el punt més elevat de la teulada, que ha de ser mínim d'un metre.

No dubteu en plantejar-vos aquest canvi i gaudir d'un bon ambient i escalfor a casa o a l'empresa. I a bc80 marc elvira us podem assessorar i realitzar la instal·lació de la vostra caldera o estufa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada