dilluns, 18 de juny del 2012

la campana (II)

Quin tipus de campana és la més adient per a cada cuina?
Has d'escollir la campana que faciliti la preparació dels aliments, que et doni llibertat de moviment i que a més decori el teu espai. 
La campana ha de ser eficient, oferir alta capacitat d'aspiració, bona il·luminació i el nivell de soroll ha de ser baix.

Per assegurar una correcta renovació de l'aire i un menor consum d'energia, cal analitzar bé el tamany de la cuina i els costums culinaris de cadascú.

La potència d'aspiració o capacitat, s'expressa en m³/h, i és el volum d'aire que extrau una campana en una hora. Si la família no és molt nombrosa o no es cuina massa és suficient un model de fins  450 m³/h; per a qui cuini sovint, o una família nombrosa, la potència d'aspiració haurà de superar els 500 m³/h.

Segons la distribució de la cuina i el lloc on ha d'anar col·locada, poden ser:
Paret
La parrilla es troba adjacent a una de les parets, la campana s'ha d'instal·lar en la paret per damunt de la parrilla.
Illa
La parrilla es troba en el centre de la cuina, la campana s'ha d'instal·lar en elsostre.
Cantonada
La parrilla se troba en la cantonada de la cuina i la campana s'ha d'instal·lar entre dues parets adjacents.
Integrada
la parrilla es troba sota d'un moble, la campana s'ha d'instal·lar dintre del moble.
D'encimera.
S'instal·len damunt l'encimera de la cuina. És una solució útil i estètica, ja que queda integrada en la zona de cocció. 
Enrasada al sostre.
Intenten dissimular aquest electrodomèstic necessari i pràctic. Permet gaudir d'un espai totalment obert i diàfan.
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada